Kurt Tucholsky
składniki:
- pół opakowania podłużnych biszkoptów
- 2 żółtka
- opakowanie serka mascarpone 250g
- 4 łyżki cukru pudru
- pół litra wody
- 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki amaretto
przygotowanie:
w ciepłej wodzie rozpuszczamy kawę
odstawiamy do ostygnięcia
miksujemy serek z żółtkami i cukrem pudrem
do rozpuszczonej kawy dodajemy amaretto
maczamy połówki biszkoptów w kawie z likierem przez kilka sekund tak aby środek nie został nasączony
wykładamy do pucharków na przemian biszkopty i serek
na wierzch posypujemy kakaem naturalnym
wkładamy do lodówki aby się schłodziło
I dzięki temu mam ochotę na tiramisu. :)
OdpowiedzUsuńporwałabym sobie pucharek:)
OdpowiedzUsuńtakie w pucharkach lubię najbardziej ;)
OdpowiedzUsuńWlasnie przymierzam sie do swojego pierwszego tiramisu :) a z bialek pewnie powstana kokosanki :)
OdpowiedzUsuńprawdziwe arcydzieła :)
OdpowiedzUsuńBlog cudny ! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe przepisy i wspaniałe zdjęcia :)