Aleksander Dumas
składniki:
- mąka żytnia
- mleko
- sól
- olej
- mleko
- szpinak
- pieczarki
- żółty ser
przygotowanie:
robię i smażę naleśniki żytnie (mąka, mleko, sól, olej)
podsmażam osobno pokrojone pieczarki oraz szpinak
na środek naleśników nakładam najpierw pieczarki a potem szpinak
zawijam
wkładam do naczynia żaroodpornego i ścieram żółty ser
zapiekam ok 15 min. w piekarniku
inspirowane przepisem A. Starmach - Pyszne 25 :)
lubię takie zapiekanki :)
OdpowiedzUsuńMoja babcia mi takie robiła. No, może dawała ser do środka, na wierzch tylko troszeczkę. Są pycha!
OdpowiedzUsuńo kurcze ale rozpusta dla podniebienia ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania :)
OdpowiedzUsuńhttp://szybkie-gotowanie.blog.pl