Jean Paul Sartre
składniki:
- 200 ml mąki żytniej
- 2 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru waniliowego
- szklanka orzechów włoskich i laskowych
- mleko
- kilka kawałków czekolady deserowej i białej
przygotowanie:
orzechy miksujemy
do mąki dodajemy orzechy, proszek i cukier i mieszamy
czekoladę kroimy na małe kosteczki
do mąki wrzucamy czekoladę i jajka, mieszamy
dolewamy mleko, taką ilość aż ciasto będzie się łączyć
wylewamy do formy
pieczemy ok. 20-30 min. w 180 st. C
uwaga!
ciasto w smaku jest wytrawne
Nie ma jak to dietetyczne ciacha :)
OdpowiedzUsuńZdrowe, smaczne ciasto :) I tak jest najlepiej.
OdpowiedzUsuńZdrowiej, a nie mniej smakowicie:-)
OdpowiedzUsuńŁał, genialny pomysł, zdrowie i pyszne.
OdpowiedzUsuń