poniedziałek, 1 października 2012

pieczone warzywa z łososiem

"Im więcej dały Ci nieba - tym więcej oddać im trzeba."
Adam Asnyk


składniki:

  • dzwonka z łososia
  • marchewka
  • burak
  • brokuł
  • seler
  • cebula
  • czosnek
  • olej rzepakowy
  • sól
  • tymianek

przygotowanie:
do naczynia żaroodpornego wkładam łososia
oraz pokrojone na kawałki warzywa
zapiekam ok. godziny w 160 st. C
warzywa będą chrupiące i nie rozpadną się, jeśli ktoś nie lubi zbyt twardych warzyw polecam najpierw je podgotować




4 komentarze:

  1. Pysznie i zdrowo. A do tego urocze zolte naczynko do zapiekania...

    OdpowiedzUsuń
  2. Warzywka są dla mnie jak magnez - przyciągają

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna,lekka i dietetyczna,właśnie kupiłam w Lidlu świeżego łososia więc zrobię podobną zapiekankę warzywną:)

    OdpowiedzUsuń