środa, 29 sierpnia 2012

tagliatelle z kurkami

"Kto wiele pragnie, wiele przeżywa strachu"
Miguel Cervantes de saavedra


składniki:

  • makaron tagliatelle
  • kurki
  • cebula
  • śmietana kremówka
  • szczypiorek
  • pół kostki grzybowej

przygotowanie:
kurki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju
dodajemy cebulę i smażymy aż się zrumieni
dodajemy nieco cukru i soli
na koniec dodajemy śmietankę, kostkę grzybową oraz szczypiorek
czekamy do czasu aż wszystkie składniki się dobrze połączą

osobno gotujemy makaron 
łączymy z sosem


3 komentarze:

  1. No, moje ulubione danie ostatnio. ;) Idealne połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam! szczypiorku nie dawałam tylko pietruszkę, by było zielono ;) ale szczypior pewnie dodaje swojego posmaku, ciekawe;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń