poniedziałek, 17 czerwca 2013

grillowane szaszłyki z indyka z sałatką z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami

"Wartość człowieka poznajemy niezawodnie po tym, jak on umie spędzać czas wolny."
Karl Heinrieh Waggerl


składniki:
  • piersi z indyka
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • kapusta pekińska
  • brzoskwinie
  • majonez
  • jogurt
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka czarwona
  • sól pieprz
  • sos sojowy
  • sok z cytryny

przygotowanie:

piersi z indyka czyścimy, kroimy na paseczki i solimy
marynujemy w soku z cytryny, z sosem sojowym i papryką czepryką - odstawiamy na pół godziny, albo dłużej jeśli czas nam na to pozwala

w tym czasie przygotowujemy sałatkę
kapustę szatkujemy
brzoskwinie dzielimy na małe cząstki
mieszamy całość dodając czosnek, sól, 2 łyzki majonezu i 2 łyżki jogurtu naturalnego

zamarynowanego indyka nadziewamy na patyczki do szaszłyków na zmianę z cebulą i ogórkiem

grillujemy aż będą rumiane


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz