poniedziałek, 2 lipca 2012

pizzerinki na dwa sposoby

"Nie każdy, kto stracił wiarę w raj, zaczyna wierzyć w piekło."
Joseph Conrad



składniki:
  • ciasto na pizzę
  • żółty ser
  • cebula
  • wędlina
  • pomidor
  • czarne oliwki
  • zioła prowansalskie
  • słodki keczup


przygotowanie:

formujemy małe pizzerinki z ciasta na pizzę



wersja pierwsza

przygotowujemy farsz: podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra razem z wędlinką pokrojoną w słupki
pizzerinki smarujemy słodkim keczupem a następnie nakładam farsz, posypujemy serem i ziołami prowansalskimi












wersja druga

pizzerinki smarujemy keczupem i posypujemy serem, nakładamy plastry pomidora i połówki oliwek oraz nieco ziół prowansalskich
pieczemy ok 10 min w 200 st. C


smacznego

2 komentarze:

  1. Co to za przepis? Gotowe ciasto do pizzy? Sama zrobic nie umiesz? Żenujące...

    OdpowiedzUsuń
  2. Haha! Żenujący to są anonimowe komentarze!
    A przepis...
    Czy gdzieś napisałam, że użyłam gotowego ciasta? Nie! A Ty gdybyś śledził moje wpisy to zauważyłbyś, że przepis na ciasto do pizzy został już dodany wcześniej, więc nie widzę sensu go powielać.

    OdpowiedzUsuń