środa, 11 lipca 2012

zupa ogórkowa

"Jeżeli szczęście byłoby na sprzedaż, to ludzie kupowaliby z pewnością zawsze o jeden numer za duże."
Pearl Sydenstricker Buck



składniki:
  • kawałek chudego mięsa
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 5 ogórków kiszonych nowych
  • 1 cebulka
  • garść ryżu białego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 opakowanie małe śmietany kremówki 30%
  • sól
  • ziarenka smaku
  • makaron małe kolanka


przygotowanie:

mięso gotujemy w wodzie
dodajemy włoszczyznę
ogórki ścieramy na dużych oczkach i dodajemy do wywaru
dodajemy ryż
przyprawiamy
gotujemy
mąkę rozpuszczamy w kilku łyżkach wody i dodajemy do zupy
na koniec wlewamy śmietanę

makaron gotujemy osobno i dodajemy do zupy

2 komentarze:

  1. muszę spróbować bo z ryżem nigdy nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  2. ogórkowa z ryżem, ciekawe ;) pycha ;) ja też gotowałam ostatnio ogórkową ;)

    OdpowiedzUsuń