Joseph Conrad
składniki:
- kasza jaglana ok szklanki
- kasza jęczmienna pół szklanki
- 1 jajko
- 1 cebula
- czosnek
- kilka różeczek brokuła
- 1 marchewka
- kapusta biała
- woda
- sól
- curry
- trawa cytrynowa
- koncentrat pomidorowy
- koncentrat pomidorowy - pół słoiczka
- papryka słodka
- szczypta cukru
- sól do smaku
- czosnek suszony
- natka pietruszki
- śmietana kremówka - 2 łyżki
- mąka ziemniaczana
przygotowanie:
kasze gotujemy
ugotowane mieszamy z jajkiem przyprawami, czosnkiem, cebulą i podsmażamy
następnie dodajemy startą na dużych oczkach marchew i pokrojone różyczki brokuła
zalewamy niewielką ilością wody i dusimy aż warzywa zmiękną
dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego
liście kapusty białej blanszujemy
i zawijamy gołąbki
sos robimy pomidorowy
do wody dodajemy koncentrat pomidorowy
paprykę słodką, cukier, sól, czosnek i pokrojoną natkę pietruszki
pod koniec gotowania dodajemy rozcieńczoną łyżkę mąki ziemniaczanej w wodzie
gołąbki gotujemy w sosie
pod koniec dodajemy śmietankę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz