niedziela, 2 grudnia 2012

tosty francuskie na słodko z chałki

"Dopóki będziesz szczęśliwy, wielu będziesz miał przyjaciół. Gdy los cię opuści, będziesz sam."
Owidiusz


składniki:

  • chałka nieco zeschnięta
  • 2 jajka
  • łyżka miodu
  • 50 ml mleka
  • szczypta soli
  • masło

przygotowanie:

chałkę kroimy na grube kromki
jajka roztrzepujemy z miodem, mlekiem i solą
masło rozpuszczamy na patelni
kromki maczamy w jajku i smażymy na patelni aż się przyrumienią





5 komentarzy:

  1. Mmmmmmm, pyszności! A ja takich jeszcze nigdy nie robiłam...

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne w swej prostocie! Na śniadanko pasują idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. muszę kiedyś spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. proste i pyszne - uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń