poniedziałek, 5 sierpnia 2013

pancakes z syropem klonowym i jeżynami

"Tylko wtedy człowiek pozna samego siebie, gdy zrozumie, że żyje nie ciałem lecz duchem."
Lew Mikołajewicz Tołstoj


składniki:

  • 2 jajka
  • mąka
  • mleko
  • cukier
  • proszek do pieczenia
  • sól
  • olej
  • syrop klonowy
  • jeżyny

przygotowanie:

mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.
roztrzepać jaja, połączyć z mlekiem, a następnie dodać do mąki.
smażyć na niewielkiej ilości oleju,
podawać z syropem klonowym i jeżynami


2 komentarze:

  1. najlepsze, pyszne klasyczne placuszki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń