poniedziałek, 16 kwietnia 2012

pita z kotletem schabowym i warzywami :)

kiedy nie mamy czasu i mamy ochotę na coś fast foodowego a zarazem zdrowego
polecam

jak zrobić?

pitę przekrawamy i podgrzewamy
warzywa kroimy (ja wykorzystałam: sałatę lodową, pomidora, zielonego ogórka, rzodkiewkę, szczypior)
smażymy jajko sadzone i kroimy
a następnie kroimy na małe kawałki kotleta schabowego (użyłam już wcześniej zrobionego)
polewamy sosem czosnkowym (duże opakowanie jogurtu naturalnego, łyżkę majonezu, zioła prowansalskie, szczypta soli i łyżka cukru)

gotowe


2 komentarze:

  1. Takiego schabowego jeszcze nie jadłam, jestem pewna że Turek albo Egipcjanin byłby zachwycony taką koncepcją, mi samej też się bardzo podoba:)

    OdpowiedzUsuń
  2. moje klimaty :)
    -D

    OdpowiedzUsuń