poniedziałek, 15 października 2012

naleśniki żytnie ze szpinakiem i pieczarkami zapiekane z żółtym serem

"Nie ma nic trafniejszego nad umiejętność kochania."
Aleksander Dumas


składniki:

  • mąka żytnia
  • mleko
  • sól
  • olej
  • mleko
  • szpinak
  • pieczarki
  • żółty ser

przygotowanie:

robię i smażę naleśniki żytnie (mąka, mleko, sól, olej)
podsmażam osobno pokrojone pieczarki oraz szpinak
na środek naleśników nakładam najpierw pieczarki a potem szpinak
zawijam
wkładam do naczynia żaroodpornego i ścieram żółty ser
zapiekam ok 15 min. w piekarniku

inspirowane przepisem A. Starmach - Pyszne 25 :)





4 komentarze:

  1. Moja babcia mi takie robiła. No, może dawała ser do środka, na wierzch tylko troszeczkę. Są pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. o kurcze ale rozpusta dla podniebienia ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie dania :)
    http://szybkie-gotowanie.blog.pl

    OdpowiedzUsuń