wtorek, 16 października 2012

pierś z kurczaka z bobem i papryką

"Słowa są ponadczasowe. Powinieneś je wypowiadać lub pisać ze świadomością o ich wieczności."
 Khalil Gibran


składniki:

  • pierś z kurczaka
  • miód
  • tymianek
  • czosnek
  • cebula
  • bób
  • papryka zielona
  • pęczak

przygotowanie:

pierś marynuję z miodzie, tymianku, czosnku kilka godzin
kroję na paseczki i podsmażam z cebulą
dodaję ugotowany i obrany bób oraz pokrojoną na paseczki zieloną paprykę
podaję z pęczakiem




2 komentarze:

  1. lubię wariacje na temat dań z kurczaka ;)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. od dawna mam straszna ochote na danie z bobem, ale nigdzie nie moge go spotkac w Londynie... :(

    OdpowiedzUsuń