John Robinson
składniki:
- pierś z kurczaka
- 2 marchewski
- pół pora
- czosnek
- sól
- pieprz
przygotowanie:
pierś przekrajam na pół
tłuczę na cienkie kotlety
czosnek siekam i podsmażam na oleju
marchew ścieram na tarce o dużych oczkach
por szatkuję
dodaję do czosnku marchew i por
podsmażam całość
wykładam farsz marchewkowo-porowy na mięso i zawijam roladki
solę i pieprzę
smażę z każdej strony
podaję z gniecionymi ziemniakami i buraczkami
przepis podpatrzony u Ewa gotuje :)
ale nieco zmodyfikowany
Witam,
OdpowiedzUsuńprzepraszam za zaległości w zaglądaniu na Twojego bloga!
Ale już jestem, patrzę co u Ciebie...i widzę bardzo ciekawe nadzienie w roladkach. Zdecydowanie do wypróbowania!
Pozdrawiam;)
Ciekawe danie:)
OdpowiedzUsuń