niedziela, 11 grudnia 2011

duszona kiszona kapusta z cieciorką

jak zrobić:

w kolejności wrzucamy do garnka i podsmażamy:
wędlina, kiełbasa obojętne, co nam akurat zalega w lodówce, następnie cebula, suszony czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, zgnieciony biały pieprz, następnie dodajemy cieciorkę z puszki, a na koniec poszatkowaną kiszoną kapustę, wszystko dusimy, dodajemy jeszcze nieco cukru, soli, pieprzu czarnego oraz majeranku, jeszcze trochę dusimy aż kapusta zmieni kolor








smacznego.... mniam

3 komentarze:

  1. mniam!!!
    Robię sobie krzywdę zaglądając tu o tej porze , ale ...nie mogę się oprzeć.
    Koniecznie wypróbuję!

    Pozdrawiam
    Kornelia

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiem tak, ślinka cieknie, a żołądek mi bluzkę wpierdziela...:) co za pyszności..

    OdpowiedzUsuń