przygotowanie krokietów na wigilijny stół
jak zrobić?
farsz:
kiszona kapusta 1 kg
pieczarki 1 kg
cebula 2 szt.
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cukier
olej z pestek winogron
pieczarki oczyszczamy i obieramy
ścieramy na tarce
smażymy na patelni
dodajemy cebulę
smażymy jeszcze chwilę
łączymy z wcześniej uduszoną kapustą kiszoną
ciasto naleśnikowe:
mąka
mleko
jajka
sól, cukier, olej
przygotowujemy ciasto naleśnikowe (łączymy mąkę, mleko, jajka, szczyptę soli u łyżeczkę cukru)
i odstawiamy na 30 minut
smażymy naleśniki
nakładamy farsz na naleśniki
zawijamy
teraz panierka
jajko z mlekiem
bułka tarta
smażymy na patelni z wszystkich stron
odsączamy z nadmiaru tłuszczu
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz