czwartek, 7 czerwca 2012

sałatka z granatem, cebulą i karczkiem w sosie musztardowo-cytrynowym

"Aby być szczęśliwym, dodawaj do tego, co masz, 
i odejmuj od tego, co pragniesz."
n/n


składniki:
  • pół granata
  • kilka liści sałaty lodowej
  • roszponka
  • pół czerwonej cebuli
  • łyżeczka musztardy dijon
  • dwie łyżki soku z cytryny
  • kilka plasterków pieczonego karczku


przygotowanie:

sałatę płukamy i odsączamy z wody a następnie dzielimy na mniejsze kawałki
cebulę kroimy na pióra
wyjmujemy pestki z połowy granata
plasterki karczku rozdrabniamy
musztardę łączymy z sokiem z cytryny i dodajemy do musztardy
wszystko mieszamy


smacznego

soczyście 
słodko
wybuchowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz