czwartek, 29 listopada 2012

pierogi ruskie z oliwkami w cieście francuskim

"Natura nie łamie swych praw."
Leonardo da Vinci


składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • garść czarnych oliwek
  • ziemniaki
  • biały ser
  • sól 
  • pieprz
  • cebula

przygotowanie:

ziemniaki gotujemy, ugniatamy i odstawiamy do ostygnięcia
cebulkę podsmażamy
oliwki siekamy na małe kawałki

do ziemniaków dodajemy ser, cebulkę oraz oliwki, przyprawiamy solą i duża ilością pieprzu 
mieszamy

ciasto kroimy na niewielkie kwadraty
wykładamy farsz i zlepiamy pierogi pomagając sobie widelcem

pieczemy w 200 st. C ok. 15 min.






2 komentarze:

  1. Ale mi podrzuciłaś świetny pomysł na obiad,nie pomyślałabym o cieście francuskim na pierożki, suuuper :)

    OdpowiedzUsuń