"Bierz od świata to, co ci daje, ale nie domagaj się tego, czego ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Ali Ibn Abi Talib
składniki:
- 250 g mąki szymanowskiej
- szklanka cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 cm imbiru
- 2 jajka
- mały jogurt
- 120 ml oleju
- 1 łyżka miodu
- jeden dojrzały banan
- cukier muscovado do posypana muffinek
przygotowanie:
W dużej misce wymieszać suche składniki (mąkę, proszek, cukier).
Imbir obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
W mniejszym naczyniu wymieszać jogurt, olej miód oraz dodać jajka i imbir. Dodać do suchych składników.
Banana obrać i pokroić na plasterki i plasterki przeciąć na pół.
Połączyć wszystkie składniki w dużej misce.
Przygotować odpowiednią formę do mini muffinek, wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać do papilotek, najlepiej łyżką do lodów. Włożyć po kawałku banana i na koniec posypać cukrem muscovado.
Piec w 200 st. C ok. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz