"Miłość wybiera sobie małe miejsce, które rozjaśnia; wszystko pozostałe jest w jej cieniu."
Johann Heinrich Pestalozzi
składniki:
- kilka łyżek majonezu
- mały słoik marynowanego selera
- pół puszki kukurydzy
- 2 jajka
- 3 plasterki wędliny drobiowej
- pół puszki ananasa w plastrach
- pół pora
- 1 jabłko
- żółty ser
- sól
przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo. Umyć jabłko. Zetrzeć na tarce o małych oczkach jajka. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jabłko. Posiekać pora. Plastry ananasa oraz wędlinę pokroić na małe kawałki.
Na spód przezroczystego naczynia wyłożyć kilka łyżek majonezu.
Wykładać do naczynia po kolei:
odsączony z wody seler, kukurydzę, jajko, posolić, wędlinę, ananasa, pora i jabłko. Na koniec zetrzeć żółty ser i poprószyć ziołami prowansalskimi.
Odstawić w chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz