Honoré de Balzac
składniki:
- 2 marchewki (200g)
- 1 duża pietruszka (200g)
- 1 mały seler (200g)
- 1 duża cebula (100g)
- zielone liście pora (100g)
- zielenina (pietruszka, liście selera)
- świeży czosnek (kilka ząbków)
- 2 łyżki oliwy (20ml)
- przyprawy (sól, pieprz czarny, słodka papryka, zioła)
przygotowanie:
warzywka obieramy, myjemy i surowe miksujemy na papkę, zioła siekamy
wszystko z wyjątkiem cebuli i pora gotujemy przez 10 min a następnie odcedzamy na sitku
na patelni podsmażamy cebulę z porem i czosnkiem
wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku
odstawiamy do ostudzenia
teraz pora na porcjowanie: nakładamy jedną czubatą łyżkę na folię spożywczą i zawijamy (jedna porcja wystarcza na 2,5 litra wody)
kostki mrozimy
przepis pochodzi ze strony klik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz