poniedziałek, 30 czerwca 2014

pasta z cukinią i serkiem mascarpone

"Wielkość z cierpieniem zawsze chodzi w parze, w najwyższe szczyty grom bije."
Adam Asnyk


składniki:

  • cukinia
  • makaron pappardelle
  • cebula
  • czosnek
  • serek mascarpone
  • orzeszki ziemne
  • oliwa

przygotowanie:
Ugotować makaron. Cebulę zeszklić z czosnkiem. Cukinię zetrzeć na paski obieraczką i dodać do cebuli. Chwilę smażyć. Serek mascarpone połączyć z cukinią. Na koniec dodać makaron i wymieszać całość. Posypać podprażonymi i posiekanymi orzeszkami ziemnymi.


2 komentarze:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń