Lew Tołstoj
Składniki:
- 20 dkg kurek
- woda ok. 500 ml
- kostka grzybowa
- garść warzyw pokrojonych w słupki
- śmietana kremówka 3/4 opakowania
- 1 trókącik serka topionego śmietankowego
przygotowanie:
gotujemy kurki w wodzie z dodatkiem kostki grzybowej
dodajemy warzywa dalej gotując
zaprawiamy śmietaną i serkiem topionym
Zupa wygląda na zdjęciu obłędnie...
OdpowiedzUsuńBardzo ładne masz zdjęcia na blogu.
Pozdrawiam,
Mateusz
Czy dobrze wiedze, ze na zdjeciu w zupie jest tez makaron (rurki czy kolanka)? Takie cos biale z dziurkami plywa..
OdpowiedzUsuńZgadzam sie, ze zdjeciu super. Dzis probuje zrobic ta zupe - zobaczymy co mi wyjdzie :)
Tak w zupie jest makaron. Takie mini:)
UsuńTak w zupie jest makaron. Takie mini:)
Usuń