wtorek, 28 sierpnia 2012

zupa z kurek

"Tylko wtedy człowiek pozna samego siebie, gdy zrozumie, że żyje nie ciałem lecz duchem."
Lew Tołstoj


Składniki:


  • 20 dkg kurek
  • woda ok. 500 ml
  • kostka grzybowa
  • garść warzyw pokrojonych w słupki
  • śmietana kremówka 3/4 opakowania
  • 1 trókącik serka topionego śmietankowego

przygotowanie:

gotujemy kurki w wodzie z dodatkiem kostki grzybowej
dodajemy warzywa dalej gotując
zaprawiamy śmietaną i serkiem topionym

4 komentarze:

  1. Zupa wygląda na zdjęciu obłędnie...
    Bardzo ładne masz zdjęcia na blogu.

    Pozdrawiam,
    Mateusz

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy dobrze wiedze, ze na zdjeciu w zupie jest tez makaron (rurki czy kolanka)? Takie cos biale z dziurkami plywa..
    Zgadzam sie, ze zdjeciu super. Dzis probuje zrobic ta zupe - zobaczymy co mi wyjdzie :)

    OdpowiedzUsuń