Mark Twain
przygotowanie:
mąkę, cukier, żółtka i margarynę łączymy razem
wsadzamy do zamrażarki na pół godziny
schłodzone ciasto kroimy na kawałki, wykładamy na formę do tarty i nakłuwamy widelcem
pieczemy w 180 st. C 15 min
kruszonkę robimy zagniatając margarynę, cukier puder
oraz mąkę krupczatkę tyle ile potrzeba
oraz mąkę krupczatkę tyle ile potrzeba
ciasto jest delikatne i powinno się kruszyć
takie ciasto delikatnie wsadzamy w woreczek i do zamrażarki
jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe kosteczki
natępnie podsmażamy na patelni z dodatkiem cukru brązowego, cynamonu
można dodać łyżkę masła
na upieczone ciasto wykładamy miękkie jabłka
posypujemy rozdrabniając w dłoniach kruszonkę
pieczemy ok. 30 min. aż się zrumieni
Widzę, że coś mi umknęło ostatnio :) "Nowy" blog!
OdpowiedzUsuńI wszędzie te jabłka! Jesień w pełni...
Chciałabym nominować Twojego bloga do wyróżnienia ''LIEBSTER BLOG". Więcej informacji na moim blogu:)
OdpowiedzUsuń