sobota, 15 czerwca 2013

ryba w panierce z pestek dyni i pietruszki z warzywami po azjatycku

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić."
Jean Paul Sartre

składniki:
  • filet z ryby
  • pestki dyni
  • pietruszka
  • sól
  • jajko
  • mąka
warzywa:
  • marchewka
  • por
  • papryczka chili
  • sos sojowy
  • cukier

przygotowanie:

dynię i pietruszkę siekamy i łączymy
roztrzepujemy jajko
rybę solimy i maczamy w mące, jajku i następnie w dyni z pietruszką
smażymy

marchew i por kroimy w słupki, podsmażamy chwilę na oleju, dorzucamy pokrojoną papryczkę chili do smaku, dodajemy sos sojowy, nieco cukru i dusimy chwilę

podaję z frytkami





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz