czwartek, 20 czerwca 2013

makaron z serem błękitnym, porem i gruszką

"Kto nabytą wiedzę pielęgnuje, a nową bez ustanku zdobywa, ten może być nauczycielem innych."
Konfucjusz



składniki:
  • makaron rurki
  • gruszka
  • ser niebieski - gorgonzola
  • por
  • tymianek

przygotowanie:

ugotowac makaron w osolonej wodzie
na patelni podsmażyć poszatkowany por i pokrojoną gruszkę
dorzucić ser
chwilę podsmażać aż ser się rozpuści
nałożyć na makaron
udekorować tymiankiem

2 komentarze:

  1. Witam
    w imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Toskanii!
    Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/

    OdpowiedzUsuń
  2. stary przeterminowany śmierdzący seruch

    OdpowiedzUsuń