poniedziałek, 10 września 2012

pierożki z serem i oliwkami

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić."
Jean Paul Sartre


składniki:

CIASTO NA PIEROŻKI

  • mąka
  • sól
  • woda
FARSZ
  • pół cebuli
  • 15 oliwek
  • garść sera żółtego

przygotowanie:

CIASTO NA PIEROŻKI

mąkę (ilość na oko mniej więcej 150 g), sól i ok. 2-3 łyżek wodę zagniatamy do uzyskania konsystencji ciasta

FARSZ

cebulę szatkujemy na małe kawałeczki
podsmażamy
oliwki kroimy na małe kawałeczki
żółty ser ścieramy na tarce

formujemy małe pierożki
gotujemy w osolonej wodzie kilka minut

podaję z sosem imbirowym



1 komentarz:

  1. ależ się rozpedziłaś z przepisami ;)
    a pierożki pierwsza klasa;)

    OdpowiedzUsuń