Albert Schweitzer
składniki:
- granat
- pierś z kurczaka
- przyprawy do kurczaka-papryka czerwona, kurkuma, zioła prowansalskie, sól, pieprz
- czerwona cebula
- roszponka
- sałata lodowa
- makaron farfalle
- sos - cytryna, musztarda dijon, miód
kurczaka przyprawiamy i podsmażamy, kroimy na kawałki
sałaty płukamy i dzielimy na części
cebulę kroję
makaron gotuję al dente
przygotowuję sos ze składników podanych powyżej
mieszam wszystkie składniki poza makaronem
wykładam na talerz makaron, oraz sałatkę
posypuję pestkami granata
Przepisze do mojego zeszytu z przepisami kulinarnymi i na pewno zrobie jak granaty beda tansze :)
OdpowiedzUsuńObłędnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda, na pewno smakuje obłędnie :)
OdpowiedzUsuńprzepysznie wygląda i tak też smakuje - próbowałam
OdpowiedzUsuń