niedziela, 2 września 2012

leczo z papryką i kapustą

"Człowiek rodzi się nie dla przyjemności, lecz dla radości".
Paul Claudel


składniki:

  • cebula
  • kiełbasa
  • smalec
  • papryka
  • biała papryka
  • woda
  • liść laureat
  • zieleń angielskie
  • cukier
  • sól
  • koncentrat
  • brazylia
  • szczypiorek
  • czosnek
  • liść laurowy, zieleń angielskie


przygotowanie:

czosnek podsmażam z kiełbasą i smalcem
dodaję cebulę
paprykę kroję i wrzucam do cebuli i kiełbasy
duszę jakiś czas
a następnie dodaję poszatkowaną białą kapustę
podlewam niewielką ilością wody
i duszę dalej aż warzywa zmiękną
dodaję trzy łyżki koncentratu pomidorowego, ziele angielskie, liść laurowy i sól 
duszę jeszcze chwilę aż składniki się połączą





krok po kroku telefonicznie :)











4 komentarze:

  1. kwintesencja lata w miseczce ;) mniam

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. z kapustą jeszcze nie widziałam

    OdpowiedzUsuń
  3. o, mam takie samo! dzis na obiad było, ale wydawało mi się zbyt nieatrakcyjne,
    by o nim napisać xd

    OdpowiedzUsuń
  4. Lato już tuż tuż, także można się na takie pyszne potrawy szykować ;) Moja wersja - http://leczo.net.pl

    OdpowiedzUsuń